تحویل سریع کالا : تهران 24 ساعت | شهرستان ها 48 ساعته
نوزادان از بدو تولد، تنها می توانند از شیرمادر و یا شیرخشک تغذیه کنند، به مرور زمان و زمانی که آن ها به سن 6 ماهگی می رسند، باید خوردن غذاهای کمکی مانند: سرلاک، فرنی، پوره، بیسکوییت و … را آغاز کنند، به همین دلیل نیاز است تا شما والدین عزیز با صبر و حوصله، آداب صحیح غذاخوردن را به آن ها آموزش دهید.
این آموزش می تواند برای والدین بسیار لذت بخش و چالش برانگیز باشد که در ابتدا باید وسایلی نظیر: ظرف غذا، لیوان آبمیوه خوری، قمقمه، قاشق و چنگال و … را برای فرزندتان تهیه کیند.
چنین وسایلی می تواند کودک را برای یادگیری تشویق کند و در او اشتیاقی ایجاد کند که بهتر آداب صحیح غذاخوردن را یادبگیرد، به این ترتیب کار شما نیز آسوده تر خواهد شد.
وسایل مورد نیاز برای آموزش غذاخوردن به کودکان
همانطور که بیان شد، شما می توانید با تهیه وسایلی که در زمان غذاخوردن کودک، مورد استفاده قرار می گیرد، در فرزندتان نوعی شور و شوق برای آموزش صحیح غذاخوردن ایجاد کنید.
در این قسمت به معرفی و بررسی این وسایل خواهیم پرداخت.
برای اینکه فرزندتان تغذیه ای سالم داشته باشد، شما به یک ظرف غذا کودک احتیاج دارید.
به طور کلی از ظرف غذا کودک برای نگهداری غذای کودک، حمل آسان غذا، حفظ تازگی غذا، بهداشت غذا و تامین غذاهای متنوع برای کودک، استفاده می شود.
قطعا می دانید که تغذیه کودکان جزو مواردی است که باید خانواده ها حتما به آن توجه داشته باشند، در برخی مواقع ممکن است شما مجبور باشید تا ساعات زیادی از طول روز را به همراه فرزندتان در بیرون از منزل سپری کنید، در چنین مواقعی بهتر است از قبل غذای فرزندتان را آماده کرده و آن را به همراه خود داشته باشید.
ممکن است بگویید که حمل غذای کودک، کار سخت و دشواری است، اما زمانی که برای حمل غذای فرزندتان از ظرف غذا کودک استفاده کنید، دیگر چنین نظری نخواهید داشت.
بنابراین از جمله مهم ترین مزیت های ظرف غذا کودک می توان به قابلیت نگهداری و صرف غذا به صورت مستقل برای کودکان، اشاره کرد.
این امر می تواند کودک را به خوردن غذای سالم و کافی تشویق کند و به نوعی در او حس استقلال ایجاد کند.
بهترین ظروف غذا کودک، ظروفی هستند که از مواد اولیه ایمن و سالم تولید شده باشند و ترکیبات آن ها شامل مواد مضر و شیمیایی نباشد.
سعی کنید حتما برای فرزندتان ظرف غذایی تهیه کنید که طراحی آن متناسب با سن فرزندتان باشد و طراحی آن به صورتی باشد که بتوانید چند نمونه غذای مختلف درون آن قرار دهید تا کودک با انواع غذاها و خوراکی ها آشنا شود و بتواند از تمام مواد پروتئینی لازم، تغذیه کند.
با استفاده از این محصول بسیار کاربردی، فرزند شما به مرور زمان یاد می گیرد که مستقلانه و به تنهایی غذا بخورد و کمتر از شما در زمان خوردن غذا کمک بگیرد، حتی زمانی که او به مهد و یا مدرسه برود نیز می توانید تغذیه او را درون ظرف غذا قرار دهید تا کودک با خود حمل کند.
از نظر روانشناسان و کارشناسان تغذیه کودک، داشتن ظرف غذا شخصی می تواند نوعی اعتماد به نفس در کودک ایجاد کند و میل به خوردن غذا را در او افزایش دهد، از طرف دیگر این محصول سبب رعایت بهداشت بیشتر شده و از انتقال ویروس و آلودگی های مختلف به بدن کودک، جلوگیری خواهد کرد.
زمانی که می خواهید به فرزندتان آموزش دهید که چگونه به تنهایی آب و یا آبمیوه بنوشد، قطعا به یک لیوان آبمیوه خوری احتیاج دارید.
بنا به نظریه پزشکان، کودکان از سن 6 ماهگی می توانند نوشیدن آب و یا آبمیوه را آغاز کنند، اما از آنجایی که آن ها قرار است برای اولین بار لیوان را در دست بگیرند، ممکن است نتوانند به خوبی آن را دست بگیرند و محتویات درون لیوان به بیرون بریزد، زیرا کودکان در این سن توانایی هماهنگی بین دست و سر خود را ندارند و به همین دلیل نمی توانند از لیوان های معمولی استفاده کنند.
باید بگوییم که اصلا نگران این موضوع نباشید، زیرا شما با خرید یک لیوان آبمیوه خوری می توانید از بروز چنین مشکلاتی، جلوگیری کنید و بدون نگرانی از ریختن محتویات درون لیوان، آن را به دست فرزندتان بدهید تا بتواند به تنهایی آب و یا انواع آبمیوه های طبیعی و سالم را میل کند.
لیوان آبمیوه خوری یا لیوان آموزشی، به صورتی طراحی شده است که مانع ریزش مایعات به بیرون می شود و برای نوشیدن تنها کافیست کودک عمل مکیدن را انجام دهد.
این محصول انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها از قابلیت چرخش 360 درجه ای برخوردار هستند که این امکان را به کودک می دهند تا در هر حالتی ( افقی – عمودی ) بتوانند از آن استفاده کنند.
همچنین برخی دیگر به صورت ضدنفخ طراحی شده اند و مانع از بلیعیدن هوای اضافی شده تا کودک دچار نفخ و دلدرد نشود.
معمولا تمامی لیوان های آبمیوه خوری کودک، ضدنشت و ضدچکه هستند که این امر سبب می شود تا به هیچ عنوان مایعات به بیرون نریزند تا شما بتوانید به راحتی حتی آن را با خود حمل کنید.
از جمله ویژگی های دیگر این محصول می توان به وجود دسته در طراحی آن ها اشاره کرد که این دسته ها به کودکان کمک می کند تا کودک بتواند به راحتی آن را در دست بگیرد و به تنهایی آب و یا آبمیوه بنوشد.
از جمله وسایل رایجی که به نوشیدن آب کافی و سالم کودکان کمک می کند، قمقمه است.
آب ماده ای بسیار ارزشمند است که بیشتر از 60 درصد بدن انسان را تشکیل داده است و برای سلامتی تمامی افراد بخصوص کودکان، بسیار لازم و ضروری است.
کودکان باید با توجه به شرایط آب و هوایی، میزان فعالیتشان و غذایی که مصرف می کنند، در طول روز آب میل کنند، زیرا آب نقش بسیار مهمی در سلامتی بدن آن ها دارد وتوجه نکردن به این موضوع می تواند سلامتی آن ها را به خطر بیندازد.
از آنجایی که کودکان فعالیت بدنی زیادی در طول روز دارند، باید همیشه آب سالم در اختیار داشته باشند تا در صورت احساس تشنگی از آن بنوشند.
نوشیدن آب کافی به دفع مواد زائد از بدن کودکان کمک خواهد کرد و به نوعی بدن آن ها سم زدایی می کند، همچنین سوخت و ساز مواد غذایی مصرفی از طریق آب انجام می شود که نوشیدن آب می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی کمک کند.
بنابراین اگر جزو آن دسته از والدینی هستید که به سلامت فرزندتان و نوشیدن آب کافی او اهمیت می دهید، قطعا باید به فکر خرید یک قمقمه آب کودک مناسب و باکیفیت باشید.
توجه به جنس و کیفیت، 2 عامل بسیار مهم در زمان خرید قمقمه می باشد که جزو اولویت خانواده ها باید قرار بگیرد.
مواد سازنده و اولیه قمقمه انتخابی شما باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا به محتویات درون قمقمه، آسیبی نرسانند و سبب فاسد شدن آن نشوند.
از آنجایی که قرار است کودک قمقمه را با خود حمل کند و به بیرون از منزل ببرد، باید طراحی ضدچکه و ضدنشت داشته باشد تا مایعات به بیرون نریزند و باعث کثیف شدن کیف کودک نگردد.
اندازه و ظرفیت قمقمه را با توجه به سن فرزندتان در نظر بگیرید، قطعا با بزرگ تر شدن کودک، نیاز او به نوشیدن آب بیشتر خواهد شد و او نیاز به یک قممقه بزرگ تر پیدا می کند.
همچنین سعی کنید قمقمه ای را انتخاب کنید که حمل آسانی داشته باشد و طراحی آن به صورتی باشد که به راحتی درون کیف و یا کوله پشتی قرار بگیرد و فضای زیادی را اشغال نکند.
در آخر حتما به ظاهر و زیبایی قمقمه توجه داشته باشید تا بتوانید محصولی را خریداری کنید که کودک را برای نوشیدن آب، ترغیب کند.
برای راحتی فرزندتان، صندلی غذاخوری کودک تهیه کنید
اغلب کودکان به دلیل کنجکاو بودن هنگام غذا خوردن شروع به بازیگوشی می کنند و ممکن است غذایشان را به اطراف بریزند و شما را عصبانی کنند، برای جلوگیری از اتفاقات این چنینی بهتر است برای آن ها صندلی غذا خوری کودک تهیه کنید.
یک صندلی یک مکان مجهز، شخصی و کاملا امن در اختیار کودک قرار می دهد تا کودک هنگام غذاخوردن بر روی آن بنشیند و غذایش را به درستی بخورد و سبب کثیف شدن اطراف خود نشود.
اغلب صندلی های غذاخوری داری سینی جدا شونده هستند که اگر غذا و خوراکی های کودک بر روی آن ریخت، بتوانید به راحتی آن را جدا کنید و بشوئید، همچنین طراحی این صندلی ها به صورتی است که ایمنی کودک را هنگام غذاخوردن تامین می کند و حتی به نشستن صحیح آن ها نیز کمک خواهد کرد.
به کمک صندلی غذاخوری کودک، کودک آداب نشستن بر روی صندلی ناهارخوری را می آموزد که می تواند در سنین بالاتر به او و شما کمک فراوانی کند.
از جمله مزیت های استفاده از صندلی غذاخوری کودک، کاربری و استفاده آسان از آن می باشد، به این منظور که شما هر زمانی که بخواهید فرزندتان را بر روی آن قرار دهید، نیاز به انجام مهارت خاصی ندارید و به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.
از طرف دیگر این محصول دارای کمربند ایمنی می باشد که زمانی که کودک بر روی آن قرار گرفت، می توانید کمربند را ببنید تا بر اثر شیطنت های کودک، آسیبی به او وارد نشود و کمربند مانع از افتادن او شود.
شما به راحتی می توانید با تهیه یک صندلی غذاخوری برای فرزندتان، آن را کنار میز ناهارخوری قرار داده و در کنار خانواده، غذا میل کنید.
چگونه به کودک آداب غذاخوردن را آموزش دهیم؟
از آنجایی که کودکان معمولا رفتار و حرکات پدر و مادر خود را تقلید می کنند، می توانید با رفتار خود در زمان غذا خوردن، به آن ها کمک کنید تا آداب صحیح غذاخوردن را یاد بگیرند.
ابتدا با او تعامل برقرار کرده و صحبت کنید، یک مکالمه دوستانه و آموزنده در زمان خوردن غذا می تواند بر روی او تاثیر قابل توجهی بگذارد و حتی میل او را به خوردن غذا افزایش دهد.
در ابتدا ممکن است کودک بار ها و بار ها غذا را در اطراف خود بریزد و نتواند به درستی بین دست و سر خود هماهنگی ایجاد کند، در این شرایط بهتر است خونسردی خود را حفظ کرده و به هیچ عنوان عصبانی نشوید و از فرزندتان انتظار بیش از حد و خیلی زودتر از موعد نداشته باشید.
بهتر است ایراد و اشتباه کارش را برایش توضیح دهید و از او بخواهید که تلاش کند تا بتواند به درستی غذا بخورد، اگر در غذاخوردن او پیشرفتی ملاحظه کردید، حتما او را تشویق کنید تا انگیزه او برای پیشرفت بیشتر، دوچندان شود.
برای یادگیری بیشتر فرزندتان باید با او تمرین کنید، بار ها به او آموزش دهید که چگونه قاشق و چنگال را باید در دست بگیرد و از تکرار این کار خسته و عصبی نشوید.
برای آموزش آداب صحیح غذاخوردن به فرزندتان بهتر است ابتدا به او یاد دهید که قبل از هر وعده غذایی، ابتدا دست های خود را شسته و سپس شروع به خوردن غذا کند.
اگر عروسکی دارد که دلش می خواهد با او غذا بخورد، بهتر است با فرزندتان مخالفت نکنید تا او انگیزه بیشتری برای غذاخوردن در کنار عروسکش پیدا کند.
برای فرزندتان حتما از ظروف شخصی مانند: بشقاب، لیوان، قاشق و چنگال، استفاده کنید، زمانی که کودک ببیند که مانند سایر افراد خانواده در ظروف شخصی خود قرار است غذا میل کند، قطعا تلاش بیشتری برای یادگیری صحیح غذا خوردن می کند.
به فرزندتان بیاموزید که غذای خود را نصفه و نیمه رها نکند و وعده غذایی خود را به صورت کامل بخورد، برای این کار بهتر است مقدار کمتری غذا در بشقابش قرار دهید تا اگر باز هم گرسنه بود از شما تقاضا کند تا غذای بیشتری به او بدهید.
در برنامه غذایی خود حتما غذاهای مورد علاقه او را نیز قرار دهید تا او برای خوردن غذا تشویق شود و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند که شما به علایق او احترام گذاشته اید.
اگر فرزندتان غذایش را به صورت کامل میل کرد، حتما او را تشویق کنید، اما به او قول ندهید که اگر غذایت را کامل بخوری برایت اسباب بازی میخرم یا به پارک می رویم.
سعی کنید حتما برای غذا و میان وعده ها را برنامه ریزی و زمان بندی داشته باشید، برای مثال زمانی که تایم کمی به خوردن غذا مانده است، به کودک هرگز میان وعده ندهید تا بتواند با اشتهای کامل، غذا میل کند.
این امر میل کودک به غذاخوردن را کاهش می دهد و سبب می شود تا نتواند به درستی و به صورت کامل غذای خود را بخورد.
دلایل بدغذایی کودکان
در تعریف کلی بدغذایی باید گفت که نیازهای مهم بدن کودک تامین نمی شود و کودک پروتئین، ویتامین و مواد معدنی که باید دریافت کند را دریافت نمی کند.
چنین اتفاقاتی در زمانی رخ می دهد که غذای مناسب برای تغذیه کودک فراهم نشده و کودک از غذاهای ناسالم مانند: شیرینی ها، فست فود و … تغذیه می کند.
معمولا بدغذایی در کودکان به شکل کم شدن اشتها، میل به خوردن برخی غذاها و امتناع از خوردن غذاهای سالم، رخ می دهد، که بروز این امر دلایلی را به همراه دارد.
عادات غذایی ناسالم می تواند یکی از این دلایل باشد که ممکن است بر اثر تغذیه ناسالم والدین اتفاق بیوفتد، خانواده هایی که اطلاعات کمی در مورد غذاهای سالم و تغذیه مناسب برای کودکان دارند، فرزندان خود را به خوردن غذاهایی که ارزش غذایی کمی دارند، تشویق می کنند.
بدغذایی ممکن است در کودکان بر اثر اضطراب و استرس بیش از اندازه رخ دهد که اشتهای آن ها را کاهش می دهد و یا باعث می شود تا آن ها به خوردن غذاهای ناسالم روی آورند.
اگر فرزندتان را با غذاهای سالم و متنوع آشنا نکنید، قطعا آن ها از طمع برخی غذا ها خوشش نمی آید و این امر سبب می شود که فقط یک سری غذای خاص را بخورند که این اتفاق سبب می شود تا نیاز بدن آن ها به تمامی مواد لازم برای رشد بهتر، تامین نشود.
خوب است بدانید که بدغذایی می تواند عواقب جدی و طولانی مدت بر روی سلامت جسمی و روانی کودکان بگذارد.
این عواقب و مشکلات زمانی رخ می دهد که کودکان میل به خوردن غذاهایی دارند که ارزش غذایی کم و پرکاری دارند.
از جمله عواقب و مشکلاتی که بدغذایی برای کودکان به همراه دارد شامل: اختلال در رشد، کاهش عملکرد شناختی، مشکلات تحصیلی، ناتوانی در رشد ذهنی، بروز اختلالات رفتاری، چاقی، افرسردگی، مشکلات گوارشی مانند یبوست، تضعیف سیستم ایمنی بدن، کمبود کلسیم و ویتامین D، پوکی استخوان و … اشاره کرد.
برای برطرف کردن بدغذایی در کودکان بهتر است الگوی سالم غذایی برای او درنظر بگیرید و حتی به فکر تنوع دادن به غذاهای او باشید.
همچنین می توانید در زمان طبخ غذا، کودک را مشارکت دهید تا به شما کمک کند، این کار باعث می شود تا او به غذاهای سالم علاقه پیدا کند، شما عزیزان برای کسب اطلاعات کافی در رابطه با بدغذایی کودکان می توانید به مقاله ( بدغذایی در کودکان + علل و درمان آن ) مراجعه کنید و آن را مطالعه کنید.
اهمیت غذاخوردن در کنار خانواده
هر خانه و خانواده ای برای خود یک سری قوانین دارد که یکی از قوانین مشترک در بین تمام خانواده ها، غذاخوردن در کنار یکدیگر است.
قطعا خانواده هایی که به این موضوع اهمیت می دهند، می دانند که این اتفاق چقدر می تواند بر تقویت رابط آن ها تاثیر مثبت بگذارد.
اگر شما به فرزندتان یاد دهید که باید همیشه در کنار خانواده غذا میل کنند، قطعا نسبت به خانواده خود متعهد تر خواهند شد و تلاش می کنند تا به اصول خانواده پایبند تر شوند.
برخی از خانواده ها به دلیل مشغله های فراوانی که دارند، ساعات زیادی از روز را در کنار یکدیگر نیستند، به همین دلیل غذاخوردن در کنار هم می تواند به این خانواده ها در حفظ ارتباط صمیمیشان کمک کند و سبب شود تا دوباره مانند یک خانواده در کنار هم قرار بگیرند.
غذاخوردن در کنار اعضای خانواده مزایای زیادی را با خود به همراه دارد که می خواهیم در ادامه به آن بپردازیم.
مزایای غذاخوردن در کنار خانواده
شما برای غذاخوردن در کنار خانواده، ابتدا باید میز غذا را بچینید، اولین مزیت غذاخوردن در کنار یکدیگر، مشارکت در چیدن میز می باشد که سبب می شود تا اعضای خانواده با یکدیگر تعامل برقرار کرده و همکاری کنند.
زمانی که اعضای خانواده برای خوردن غذا در کنار هم جمع می شوند، از اتفاقات روز خود خواهند گفت و با هم مشکلات و نظرات خود را درمیان می گذارند، این امر می تواند رابط آن ها را بهبود بخشد و آن را تقویت و قوی تر کند.
اگر در یک خانواده ای غذاخوردن در کنار یکدیگر را جزو یک قانون بدانند، قطعا از غذاهای سالم تر و با کیفیت بهتری تغذیه می کنند و برای غذا و تغذیه خود ارزش قائل هستند.
از جمله مهم ترین مزیت های غذاخوردن در کنار خانواده، شامل تریبت و رشد شخصیت کودکان می باشد، به این صورت که وقتی اعضای خانواده در کنار هم قرار می گیرند، کودک با مفهوم خانواده و اهمیت آن آشنا می شود، به همین دلیل کودکانی که ساعات روز را در کنار اعضای خانواده خود سپری می کنند، کودکانی متعهد تر هستند و ارزش داشتن خانواده را بیشتر درک می کنند.
زمانی که افراد خانواده برای خوردن غذا در کنار هم جمع می شوند، کودک با مفهوم مسئولیت پذیری آشنا می شود و این را جزو وظایف خود می داند که باید همیشه این کار را انجام دهد و این اتفاق به نوعی در افزایش اعتماد به نفس او نیز تاثیر خواهد گذاشت.
سبد خرید شما خالی است.